Hedinn
Emotion,  Photography,  Portrait Photography

Waarom fotografeer je graag mensen?

Als je verteld dat je fotograaf bent, dan is de eerste vraag; ‘wat fotografeer je zoal?’.
Ik vertel dan dat ik graag mensen fotografeer en emotie probeer vast te leggen.

Een aantal jaren geleden werd mijn wereld voor de tweede keer over hoop gegooid.
De vader van mijn kinderen was de draad kwijt en dacht dat het gras elders groener was.

Het is niet dat wij ooit ruzie of onenigheid hadden, integendeel zelf. Wij konden het heel goed met elkaar vinden. Maar drie voldragen zwangerschappen (één met complicaties) in een tijdbestek van iets meer dan drie jaar, heeft duidelijk sporen op mijn lichaam achter gelaten.

Ik werd niet afgerekend op wie ik was als persoon, maar vooral op uiterlijk en op het feit dat ik té druk was met werken aan mijn toekomst.

Dat heeft grote impact op mij gehad! Uiteindelijk heeft het mijn manier van kijken naar mensen veranderd. Gelukkig op een positieve manier; want een mens is niet mooi of lelijk. Iedereen heeft een verhaal en iedereen heeft wel iets moois. Onbewust werd het mijn missie om dat te vinden en vast te leggen. Dat mochten de mensen die ik fotografeer, ooit in zo’n zelfde situatie terecht komen; dat ze bij het zien van die foto er weer bewust van worden dat ze er wél toe doen. En dat het hopelijk zelfvertrouwen geeft, als ze dat nodig hebben.

Want iedereen is op zijn/haar eigen manier mooi! Daarom fotografeer ik graag mensen; het liefst in hun element, want dan zijn ze op hun best! Tijdens een evenement ben ik opzoek naar emotie; want één blik verteld meer dan duizend woorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.